Woocommerce nettbutikk

7 tips for å øke salget i din Woocommerce Nettbutikk

⏱ Sist oppdatert 18.12.18


Marius Undrum

Webdesigner, markedsfører og daglig leder for UndrumDesign


7 tips for å øke salget i din Woocommerce nettbutikk

Guiden “7 tips for å øke salget i din Woocommerce nettbutikk” gir deg konkrete og praktiske tips som du enkelt kan ta i bruk på din egen nettbutikk.

Listen under er utarbeidet for at du, som nybegynner eller viderekommen, skal få flere salg fra den trafikken du har i dag. Dersom du ønsker mer trafikk, kan du lese mer om Digital markedsføring her.

God lesning!

BONUS: Få alle 7 tipsene + 3 nye ved å laste ned den gratis PDF-filen: «10 tips for å øke salget i din Woocommerce nettbutikk»

LAST NED E-BOKEN:

10 tips for å øke salget i din Woocommerce Nettbutikk

Gratis e-bok for deg som ønsker å få maks ut av din nettbutikk. Du får umiddelbar tilgang.
LAST NED
close-link

1) Sørg for at nettsiden er rask og mobilvennlig

Visste du at 35 % av dine besøkende velger din konkurrent fremfor deg, dersom de opplever en dårlig brukeropplevelse i din nettbutikk? 

  • Tips

Bruk cache, komprimer bilder og optimaliser CSS-koden til mobil/iPad. Analyser siden med dev.web og GT Metrix. Noter resultater i Google Sheets underveis.

2) Skill deg ut med nydelige produktbilder

Du har kanskje hørt det før, men dine produktbilder er utrolig viktig for å få salg i din nettbutikk. Ha minst 5 høykvalitetsbilder per produkt!

  • Tips

Husk og komprimer bildene, slik at siden laster raskt. Bildestørrelse bør ikke overstige 1500 x 1500px og heller ikke 150kbs. Bruk Paint.net (gratis) til å enkelt endre og redusere størrelsen på produktbildene. Du kan også bruke Tinypng.com til å komprimere bilder.

Hvordan lage gode produktbilder til nettbutikk

Bildet er lånt fra Skrapekartet Norge

3) La andre fortelle om dine produkter

Den potensielle kjøperen stoler mer på andre enn på deg. La derfor de viktigste sidene være preget av kundeutsagn og vis hva produktet vil gjøre for den nye kunden.

  • Tips

Send personlig e-post til kunder som har kjøpt av deg, og spør: “Hvorfor er du fornøyd med produktet?”. Mailchimp lar deg automatisere denne prosessen. Kunden kan feks motta e-post 14 dager etter kjøp.

4) Øk troverdigheten ved å bruke “trust signals”

Trust signals er elementer som bygger tillit og som får den potensielle kunden til å stole på deg. Nettshoppere er i utgangspunktet skeptiske. Ved å bruke Trust signals får du kundene til å stole på deg.

  • Tips

Legg til logo av leverandører, betalingsmetoder, samarbeidspartnere og kunder. Vis at deres betaling er kryptert og vis gjerne hvilke betaligsalternativer du tilbyr i footer på nettsiden.

Sikker betaling png på woocommerce nettbutikk

5) Bruk en selgende og muntlig produkttekst

Teksten er en svært viktig del av din produktsside. Det er her du skal fortelle om hvilke fordeler dette produktet vil gi den potenielle kjøperen. Bruk et lettfattelig språk og unngå vanskelige forklaringer. Dersom du har et komplisert produkt, kanskje video er løsningen?

  • Tips

Gå over produktteksten din og gjør følgende oppgave: Lat som om du forteller om produktet i et fysisk møte med kunden – skriv ned!

  • Tips 2

Gå til Amazon.com og finn lignende produkter. Se på de dårlige kundeanmeldelsene. Hva blir det klaget på? Hva er kjente problemer med ditt produkt? Forklar hvorfor ditt produkt ikke har slik type problemer i din egen produkttekst.

6) “Hold kundene i hånda” når de skal bestille

Vær tilgjengelig og stå klar hvis de potensielle kundene lurer på noe. Ha kontaktinformasjon godt synlig under betalingsprosessen.

  • Tips

Legg til telefonnummer (klikk og ring) og vurder og sett opp en Chat-løsning (Zendesk Chat er gratis) på betalingssiden.

Chatfunksjon på woocommerce nettbutikk

7) Velg flere Woocommerce betalingsløsninger

La kundene velge hvordan de skal betale. Min hovedregel er at man alltid skal tilby minst to betalingsløsninger. Da er man på den sikre siden hvis en av betalingsløsningene svikter. Dersom du selger dyre produkter, vil faktura og delfaktura gi deg høyere konverteringsfrekvens.

  • Tips

Bruk Vipps hurtigkasse, Stripe (bankkort) og vurder om du ønsker å tilby en fakturaløsning. Bamboora Checkout tilbyr alle disse løsningene og det er raskt og komme i gang.

Lyst til å få maks ut av din Woocommerce nettbutikk?

Hvis du kommer til å implementere en eller flere av disse tipsene på din nettbutikk, anbefaler jeg deg å:

1) Last ned guiden  «10 tips for å øke salget i din Woocommerce nettbutikk»

LAST NED E-BOKEN:

10 tips for å øke salget i din Woocommerce Nettbutikk

Gratis e-bok for deg som ønsker å få maks ut av din nettbutikk. Du får umiddelbar tilgang.
LAST NED
close-link

Få 3 ekstra tips (gratis). Skriv den ut og ta den frem neste gang du er på jobb.

2) Klapp deg selv på skuldra, du har akkurat lest 7 tips som vil gjøre din nettbutikk enda litt bedre!

Lykke til med optimaliseringen!

Les også: