Hvor mye koster en webside

Hvor mye koster en webside?

⏱ Sist oppdatert 31.11.18


Hva koster en webside? Av Marius
Marius Undrum

Webdesigner, markedsfører og daglig leder for UndrumDesign


Hvor mye koster en webside?

Svaret er enkelt:

“Det kommer an på”

Den aller billigste designeren kan gi deg en pris på ca. 5000 kr, mens de dyreste kan koste deg over 100 000 kr. Likevel, så vil jeg tippe at ca. 90 % av alle nettsider ligger et sted mellom 15 – 40 0000 kr.

Så hva er det egentlig som avgjør hva en webside skal koste?

1. Hvilke funksjoner

Nøkkelordet er hvilke funksjoner nettsiden skal bestå av. En enkel nettside som kun består av bilder, tekst og et kontaktskjema krever lite teknisk arbeid. Oppsummert så går raskere å lage en enkel nettside, hvor kontaktskjema er det mest avanserte. Tid er penger.

2. Hvor mye skal du bidra med selv?

Hvor mer involvert du er , desto dyrere blir det.

Enkleste varianten:

Kontaktskjema det mest avanserte

Dyreste varianten:

Nettbutikk med flere avanserte funksjoner

Slik ender du opp med en billig hjemmeside: – Du er lite involvert i prosessen, men du har bestemt deg for hvordan resultatet skal bli på forhånd. Når du møter designeren for første gang, har du med deg skisser og tegninger på hvordan du vil ha det. Du har til og med kontroll på hvilke farger de ulike lenkene og knappene skal ha. Du har tenkt på alt. Om designeren leverer slik du har skissert, er du fornøyd. På denne måten lar du webdesigneren utføre arbeidet i fred og ro, og det vil ta kort tid å lage nettsiden. Oppsummert: – God planlegging – Du leverer innhold, fargekoder og bilder på forhånd – Du leverer skisser – Lite kontakt med webdesigner Slik ender du opp med en dyr hjemmeside: – Du er svært involvert i hele prosessen. Du er den typen som aldri blir helt fornøyd, og du samtidig kommer du ofte med endringer. På mandag skal bakgrunnsfargen være lyseblå, mens på fredag skal den være lyserød. Du ringer nesten daglig til webdesigner og ønsker å se hvordan det ligger ann. Du er opptatt av detaljer og vil sette ditt preg på nettsiden. Oppsummert: – Dårlig planlegging – “Pirkete” – Endrer mening – blir aldri fornøyd – Webdesigneren bruker mye av tiden sin på deg. Altså, ingenting galt med denne typen personer, men prisen vil bli betydelig høyere. De to eksemplene over er de absolutte ytterpunktene. 95 % av alle våre kunder, vil havne i midten.

Skal du ha ny hjemmeside? Få utforpliktende tilbud her